Malawi

Album Malawi

Català:

Potser el país que més he "viscut".
Com a turista blanc, m´ha xocat el comportament de la majoria de Malawians envers mi.
Enveja perquè vinc d´un món ideal, on no ens falta de res i tots som feliços perquè tenim diners. El món dels "Mzungus" (blancs). Si hi poguessin arribar tindrien la vida solucionada.

Tothom parla de la amabilitat i simpatia de la gent de Malawi i és certa, però de vegades et fa sentir malament tenir un tracte tant especial i que siguin tant servicials. Hi ha una clara distinció blanc i negre i m´ha costat formar part del grup dels rics privilegiats.
Encara avui en dia es pot apreciar en el seu caràcter una herència de la època del colonitzadors.
També he pogut veure rabia per motius d´injustícia racista.

He visc l´enveja de treballadors que cobren menys de 30€ al mes i que veuen els preus que paguen els clients, majoritàriament blancs. Turistes europeus pagant preus europeus en un dels països més pobres d´africa. Dos mons paral·lels que no poden conviure sincerament.

He intentat barejarme el màxim possible amb ells.
-He acampat varis cops en pobles no turístics de pescadors.
-He fet amics locals en un lloc turístic i m´han transmès el seu malestar envers aquesta desproporcionada diferencia de nivell de vida i també de tracte.
-He passat uns dies amb en Franc i la seva família. Un bon home que va ser parlamentari durant 5 anys i ara viu en un barri pobre a les afores de Lilongwe.

També he parlat amb blancs que treballen allà i m´han comentat la dificultat de treballar amb malawians. El tracte de malawians amb altres al seu servei és molt pitjor que els blancs.

Altres malawians veuen be el fet de que els blancs vinguin a muntar els seus negocis per turistes de fora, perquè donen feina i riquesa.

Penso que és una situació complicada.

I també he reposat en la comoditat de diversos lodges, alguns d´ells també implicats en bons projectes d´ajuda. Com el Eco Lodge de Cape Maclear, recentment obert per la dificultat d´aconseguir diners per mantenir els projectes que tenen desde fa un munt d´anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada