Presentació





Àfrica Terra Mar i Cel, és un projecte d'un parell d'Afrikies, que sols escoltar la paraula Àfrica, noten com els seus llavis somriuen, els seus ulls es dilaten i el seus cors bateguen amb més força.

  Per Terra volem gaudir conduint les nostres motos per les pistes africanes i poder arribar a aquells racons que escollim i que dificilment podem arribar d'altre manera. També volem caminar per les zones més captivadores, com les muntanyes del Simien a Etiòpia, els volcans de Tanzània o per les serralades de Lesoto o Sudàfrica, i poder absorvir com esponges la màgia dels seus paissatges.
  Al Mar ens volem fascinar amb els colors dels seus coralls i la gran diversitat de vida que hi habita, ja sigui al Mar Roig, a la costa de Tanzània, de Mozambic, o de Sudàfrica. Fins i tot volem esperimentar la sensació de submergir-nos a l'aigua dolça del llac Malawi.
  Al Cel buscarem la seducció de sobrevolar amb els nostres parapents racons de tot l'Àfrica, ja siguin llocs coneguts per altres parapentistes o descobrint noves zones de vol.

 Però no tot són aventures i paissatges, també volem contactar amb la gent i aprendre molt i molt de tot el que ens puguin ensenyar. Volem escoltar i gravar la seva música.

 Tot plegat ho volem fer amb el màxim respecte i amb la màxima humiltat, si es que uns occidentals a l'Àfrica poden ser humils.

 I quan ja tornem cap a casa, un cop ens aconseguim adaptar a la societat capitalista, amb tot el material recollit, volem fer un documental, el més engrescador possible, per poder-lo compartir amb qui li pugui ser d'interès.

 Com diuen que els somnis s'han de fer realitat, ara i aquí amb aquest blog, comença a fer-se realitat el nostre somni.

Marc i Jepi




 Motos



Finalment hem tingut la oportunitat de testejar les nostres yamaha xt660z tenere en una ruta de més de 300 km per camins a la zona dels Monegros.

El resultat ha sigut absolutament satisfactori amb unes ganes tremendes de marxar cap a l´Àfrica.
Hem pogut comprovar també la dificultat de circular sobre fang, la qual cosa ens confirma que el voldrem evitar el màxim possible, sobretot pensant en Etiòpia on probablement passarem en època de pluges.



Ara ens queda un munt de feina per preparar-les be. Posar maletes metàliques, proteccions, un caballet central, gps, porta gps, adaptacions a tub d´escapament, compartiment per eines, canviar les estriveres, etc, etc. I abans de marxar revisió profunda amb neumàtics i altres peces noves.



I també aprendre una mica de mecànica perquè segur que ho necessitarem.





 Terra

Per Terra volem recorrer l'Àfrica de Nord a Sud, amb les nostres motos, i sols això, ja ha de ser una experiència inoblidable, però com es pot anar veient en aquest blog, no ens quedem sols en passar amb les nostres motos, també ens agradaria poder caminar per aquest continent i arribar a llocs que ni amb les motos es pot accedir, com al cim del Bwahit de 4430m d'alçada a les muntanyes del Simien a Ethiòpia, atravessar les muntanyes dels Aberdares a Kenya, o pujar volcans com els del Mt Meru (4566m) o l'OlDoinyo Lengai (2962m),etc, sempre intentant fugir de les aglomeracions turístiques.



 Obviament no ens volem perdre el fantàstic espectacle natural africà, que és l'observació de la gran diversitat de fauna que la seva terra ens ofereix através dels seus Parcs Naturals, ja sigui a l'Àfrica central, a Sudàfrica, o sobretot a la que anomenen "l'Àfrica autèntica", que és a Zambia i Zimbaue.









Mar

Bussejarem per alguns dels millors llocs del món.
  • Al mar roig a Hurghada (Egipte).
    • A wide variety of colourful hard and soft corals, clownfish, lionfish, tuna, groupers, jacks, turtles, dolphins, reef sharks, leopard sharks, eagle rays, schools of colourful tropical fish and numerous other reef fish

  • A la costa de Tanzania, a prop de la famosa zona de Zanzibar. Un lloc paradisiac on evitarem la seva part més turística.

  • Al llac Malawi, el tercer llac més gran d´Africa, que agafa Tanzania, Malawi i Mozambic. És el llac amb més espècies endèmiques del món.

  • Bazaruto a Mozambic, és un altre lloc impressionant on a part d´un busseig de luxe també hi ha una duna immensa on segur que serà genial poder volar en parapent. Haurem de vigilar de no tenir problemes de descompressió ja que no es pot volar després de bucejar.

  • Ponta s´Ouro i Sodwana dos altres lloc de busseig ja a Sud África. On si ens coincideix per la és poca (que en principi així serà) veure el "sardina run", tot un espectacle.



Música


També tenim pensat un projecte músical pel nostre viatge.
Amb un petit, però de qualitat equip portàtil d´audio, gravarem (audio i video) els músics que anirem buscant i trobant pel camí.
Volem utilitzar la música com a medi per conèixer millor a la gent, els seus costums i tradicions. I aconseguir documents audiovisuals tant bons com autèntics.
Creiem que aquesta pot ser la millor banda sonora per aquest llarg trajecte.
A més a més farem un experiment musical que també pot ser interessant. Fusionarem els diferents músics de diferents llocs per fer una composició conjunta entre tots ells.



1 comentari: